"Na ruim twintig jaar dit mooie vak te mogen beoefenen, weet ik als advocaat en ondernemer hoe de hazen lopen binnen de terreinen waar ik me op toeleg. Dat zijn met name het vastgoed-, bouw- en omgevingsrecht. Bedrijven, particulieren en bestuursorganen weten mij dan ook sinds jaar en dag te vinden voor raad en daad. Cliënten kennen mij als een laagdrempelige sparring partner met een pragmatische instelling en oog voor hun belang. Ik vind het belangrijk om continu in verbinding te blijven met wat er om mij heen gebeurt, zowel beroepsmatig als maatschappelijk. Zo heb ik de Post academische specialisatieopleidingen Grotius onroerend goed en bestuursrecht volbracht en ben ik lid van en betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties en vakverenigingen."

Lidmaatschappen
Vereniging voor Bouwrecht(advocaten) (VBR-A)
Utrechtse Bouw Sociëteit (UBS) (commissielid) 
Vereniging voor Milieurecht (VMR)
Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ) 
Sociëteit de Vereeniging (bestuurslid)

Contactgegevens
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0) 30 - 785 2537


"Het helpen van anderen geeft mij veel voldoening. In mijn juridische loopbaan tot nu toe heb ik zaken gedaan van de meest uiteenlopende aard en omvang en sinds een aantal jaren leg ik mij hoofdzakelijk toe op het vastgoedrecht, aansprakelijkheidsrecht, huurrecht, contractenrecht en incasso. Voor mijn cliënten zoek ik als het moet de grenzen op van het mogelijke. Principiële zaken schrikken mij niet af. Een willekeurige greep uit de thema's die mijn bijzondere aandacht hebben en waarbinnen ik rechtszoekenden graag te hulp schiet zijn: het sluiten of opzeggen van huurovereenkomsten, de huur van recreatiewoningen, huur van bedrijfsruimte, het nationaliteitenrecht, burenrecht, de herroeping van uitspraken en het alles rondom het leggen van conservatoir beslag. Verder heb ik een bijzondere belangstelling voor een welhaast exotisch rechtsgebied: het kiesrecht (of beter gezegd, het recht op het gebied van de Kieswet). Ik vind het tot slot belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in mijn vakgebied speelt en publiceer zelf ook zo nu en dan wat."

 

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten


Nederlandse Juristenvereniging (NJV)
Jonge Balie Midden-Nederland 
Vereniging voor van origine Japanse rashonden (NIPPON INU)
Lawyers for Lawyers

 

Publicaties


- D. Kohelet, 'Herroeping van faillissementsuitspraken', Rechtsgeleerd Magazijn Themis (RMThemis) 2022-5, p. 239-253.

- D. Kohelet, 'Over het kiesrecht van Molukkers met de status 'behandeld als Nederlander', Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten 2022/1, p. 39-62.

- D. Kohelet, 'De huurovereenkomst voor onbepaalde tijd met een minimumperiode, een juridische anomalie', Huurrecht in Praktijk 2021/92, p. 14-21.


Talen


Nederlands
Russisch 
Engels
Duits (redelijk)Contactgegevens


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31(0)642383845

Al bijna 25 jaar ervaring in deskundig juridisch advies

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken u graag bij ons werk! Hieronder schrijft u zich in voor de digitale nieuwsbrief van Van de Riet Advocaten.

Locatie

Laan van Chartroise 168
3552 EZ UTRECHT

Phone: +31 (0) 30 - 785 2537
Fax. +31 (0) 30 - 785 2572

Email: info@rietvast.nl
Internet: www.rietvast.nl
Kamer van Koophandel: 80171508

 

Copyrights 2021 HUN. All right reserved; Design by www.hun.nl webdevelopment