In het burenrecht zijn onderwerpen als verjaring met betrekking tot ‘landjepik’, rechten van overpad en inbreuken op het eigendomsrecht belangrijke onderwerpen. Van de Riet Advocaten beschikt over een gedegen kennis op dit gebied.

Vaak ontstaat een verschil van inzicht tussen buren over de uitleg van een recht van overpad of wordt gehandeld in strijd met een erfdienstbaarheid. Daarnaast blijkt de kadastrale grens niet altijd overeen te komen met de feitelijke situatie. Wie is eigenaar geworden van het strookje grond? Wat als daar een bouwwerk, bijvoorbeeld een schuur, is gebouwd? Kun je je tegen een terugvordering van de eigendom van een in bezit genomen stuk grond verweren? Kun je het kappen van een hoge boom die al het zonlicht wegneemt afdwingen?

Onze ervaring

Van de Riet Advocaten heeft ruime ervaring in het instellen van gepaste rechtsmaatregelen en met het geven van advies. Hoewel de verhoudingen tussen buren in geval van een rechtszaak meestal al zeer ernstig zijn verstoord, kan mediation soms toch uitkomst bieden. De ervaring leert dat daarvoor vaak toch eerst een rechtszaak nodig is en dat ter zitting alsnog voor mediation wordt gekozen, met soms een oplossing. Voorkomen is beter dan genezen. Op voorhand een mediator inschakelen kan de burenrelatie soms nog redden. Van de Riet Advocaten schakelt desgewenst voor u een mediator in.

 

Van de Riet Advocaten
Laan van Chartroise 168
3552 EZ UTRECHT

Tel. +31 (0) 30 - 785 2537
Fax. +31 (0) 30 - 785 2572 

info@rietvast.nl
www.rietvast.nl
Kamer van Koophandel: 80171508


Wij houden het nieuws natuurlijk in de gaten en selecteren regelmatig onderwerpen waarvan wij denken dat die voor onze branche relevant zijn. Dit doen we in onze rubriek "Blik op dossiers".

Blijf op de hoogte en volg onze artikelen op de website, maar ook op de sociale kanalen.

Contact ons

Al bijna 25 jaar ervaring in deskundig juridisch advies

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij betrekken u graag bij ons werk! Hieronder schrijft u zich in voor de digitale nieuwsbrief van Van de Riet Advocaten.

Locatie

Laan van Chartroise 168
3552 EZ UTRECHT

Phone: +31 (0) 30 - 785 2537
Fax. +31 (0) 30 - 785 2572

Email: info@rietvast.nl
Internet: www.rietvast.nl
Kamer van Koophandel: 80171508

 

Copyrights 2021 HUN. All right reserved; Design by www.hun.nl webdevelopment